eduperfectus

Susisiekite

 Vytauto g. 14, Vilnius
 (8-5) 249 8741
 +370 694 57384
 [email protected]
 I-V 9:00 – 18:00

PARAŠYKITE MUMS

Image Alt

The American School in Switzerland (TASIS)

Privati amerikietiška mokykla Šveicarijoje

The American School in Switzerland (TASIS)

Mokyklos istorija prasidėjo nuo 1956 m., kai M. Crist Fleming įgyvendino svajonę Europos širdyje įkurti amerikietiško ugdymo mokyklą, kuri paruoštų moksleivius Amerikos universitetams bei supažindintų juos su Europos kultūra, kalbomis.

Mokykloje taikomos akademinės programos, skatinančios moksleivius atrasti savo stipriąsias puses. Galima rinktis iš Advanced Placement arba tarptautinio bakalaureato švietimo programų, pripažįstamų viso pasaulio universitetuose. Mokykla yra akredituota Europos tarptautinių mokyklų asociacijos (ECIS). 

Mokykla vadovaujasi savo įkūrėjos vizija ir siekia perduoti Vakarų civilizacijos ir pasaulio kultūrų paveldą: praeities kūrinius, pasiekimus, tradicijas ir idealus, kurie suteikia prasmę dabarčiai ir viltį ateičiai. Mokykla derina sudėtingą akademinę programą su galimybe užsiimti menine, sportine ar savanoriška veikla. Siekiama diegti asmeninės atsakomybės, pilietiškumo ir teisingumo vertybes.

Daugiau informacijos

Moksleiviai kambariuose apgyvendinami po du, tris arba keturis. Teikiamos skalbyklos paslaugos. Kiekvienam moksleiviui stengiamasi suteikti ramybę, privatumą, pagarbą jo daiktams bei saugią gyvenamąją aplinką. Moksleiviai turi savo asmeninį, vadinamąjį patarėją, kuris yra ir kaip draugas, drausmintojas, ir kaip pavyzdys.

Popamokinę veiklą galima rinktis iš sporto ir meno būrelių. Menų programa mokykloje skirstoma į scenos ir vizualiuosius, tad siūloma įsitraukti į dramos, choro, fotografijos ar keramikos būrelius.

eduperfectus

Turite klausimų?

Rytis Jurkėnas

+370 620 22210
[email protected]

PARAŠYKITE MUMS

[contact-form-7 id="2567" title="Susisiekite"]

Nuotraukų galerija

Faktai apie mokyklą:

  • 1983 m. M. Crist Fleming buvo apdovanota JAV Švietimo sekretoriaus „už reikšmingas pastangas ir didelį indėlį plėtojant švietimą tarptautiniu lygmeniu“.
  • Akademinis miestelis įsikūręs Collino d’Oro kalvos Montagnoloje, mažame kaimelyje, kuriame atsiveria vaizdas į Lugano ežerą ir Šveicarijos kalnus.
  • Mokyklos herbe vaizduojamas bokštas simbolizuoja kultūrą, kaip svarbiausią švietimo dalį.
  • Mokykla siekia skatinti aplinkos tvarumą bei mažinti atliekų kiekį, pavyzdžiui, pastatai yra šildomi geoterminiu būdu.
  • Rengiamos vasaros stovyklos, kurių metu moksleiviai mokosi kalbų bei aktyviai leidžia laiką.